Nieuwe parkeergarage P+R Zutphen

Continental Car Parks heeft een nieuwe parkeergarage voor de NS bij het centraal station in Zutphen gebouwd. In samenwerking met architectenbureau MoederscheimMoonen uit Rotterdam is de parkeergarage gerealiseerd met een capaciteit van 375 parkeerplaatsen en een fietsenstalling met 652 plaatsen.

Design and build
De opdracht bestaat uit de ontwikkeling en realisatie van een nieuwe parkeergarage passend bij omgeving van het centraal station in Zutphen. De nieuwe parkeergarage heeft de uitstraling van een pakhuis en is voorzien van een zeer hoogwaardige en technische uitstraling. De parkeergarage heeft twee wokkelvormige hellingbanen, wat zorgt voor een uniek aanzicht. Op de gevel is de stadsplattegrond van Zutphen weergegeven. Aan de zijde waar de parkeergarage aansluit op het openbaar gebied is een grote fietsenstalling gepositioneerd.

Ontwerp parkeergarage
De nieuwe parkeergarage is ontworpen door Continental Car Parks in samenwerking met architectenbureau MoederscheimMoonen uit Rotterdam. Gezien het gebruik van de parkeergarage in zowel de dag- als nachtsituatie is er veel aandacht besteed aan het gevoel van een aangename en veilige omgeving. De gevel wordt continu verlicht met ledverlichting. Het interieur voldoet aan de hoogste eisen uit de ESPA (European Standard Parking Award). De parkeergarage is ontworpen met de mogelijkheid tot uitbreiding in toekomst. “Wij zijn buitengewoon trots op deze bijzondere opdracht en het ontwerp kan meedingen naar de hoogste architectuurprijs”, aldus Jeroen Drenth van Continental Car Parks.

Bron: www.carparks.nl